BEŠIKTAŠ AKADEMIJA

Bešiktaš Akademija osnovana je u januaru 2021. godine u Novom Pazaru, kao deo velike crno-bijele porodice. Osnovni cilj formiranja kluba je razvoj sopstvenog igračkog potencijala i unapređenje košarkaškog sporta na prostorima Republike Srbije.

 

Klub ima četiri kvalitetne selekcije – juniore, kadete, pionire i žensku selekciju – što znači da u Akadademiju aktivno trenira preko 400 dece, uzrasta od 6 do 16 godina. Klub organizuje i košarkaške lige svih svojih članova, kao i posebne programe za najmlađe.

"WE ALWAYS STICK WITH MODESTY. WE KNOW THE VALUE OF HARD WORK AND LABOR. WE ARE SENSITIVE TO SOCIAL ISSUES. WE STAND AGAINST INJUSTICE."
Vrednost kluba Bešiktaš
Bešiktaš 1903

Bešiktaš Akademija je formirana uz odobrenje i veliku podršku KK BEŠIKTAŠ-Istanbul. Saradnja matičnog kluba i naše škole ogleda se i u činjenici da će kvartalno najbolji treneri iz Istanbula dolaziti i raditi sa našim sportistima.

U svrhu realizacije planiranih ciljeva, Bešiktaš Akademija Novi Pazar, Tutin i Sjenica koriste pozitivna iskustva u radu omladinskih kategorija KK Bešiktaš Istanbul i proširuju crno-bijelu porodicu na prostore Republike Srbije. Klubovi će i u narednom periodu raditi na pronalaženju mladih talenata iz Srbije i omogućavanju njihove košarkaške nadogradnje u KK BEŠIKTAŠ Istanbul.